Коронавирусна инфекция плъзна в два социални центъра в Хасково

https://www.24chasa.bg/region/article/9289865 www.24chasa.bg
Проби за коронавирусна инфекция СНИМКА: Pixabay

Коронавирусна инфекция е установена в два социални центъра в Хасково, съобщи Областният кризисен щаб.

Сред новозаразените са двама души от персонала и четирима потребители от Центърa за настаняване от семеен тип за деца и младежи с увреждания - 1, и петима души от персонала и 10 потребители от Центъра за настаняване от семеен тип за деца и младежи с увреждания - 2.

"Има общо по 14 потребителя, по толкова е и персоналът, плюс още един управител. Миналата седмица имахме положителен от персонала - една от детегледачките беше положителна. Изолирахме хората, с които е била в контакт и влязохме, направихме изследване на всички и излязоха тези резултати. Общината направи разпределение. Персоналът, който ще се грижи за децата. Знаете, че там има деца, които са с по-специални изисквания, така че всяка една промяна в състоянието и в обстановката може да им се отрази зле, така че направено е разделение на потребителите - положителни от отрицателни, доколкото е възможно във всяка къщичка", каза д-р Соня Димитрова директор РЗИ-Хасково пред БНТ.

Никой от заразените не е проявил притеснителни симптоми.

В центровете е била извършена дезинфекция, създадена е била организация за разграничаване на заразените деца и е определен персонал, който да се грижи за тях.

През последното денонощие новите случаи на заразени в областта са 109. Трима са починалите и 30 - излекуваните, допълват от щаба.