285-килограмов глиган отстреля ловна дружина от Николово

https://www.24chasa.bg/region/article/9290950 www.24chasa.bg
Точният изстрел от карабината на Талиб Ялмаз с патрон 308 Уинчестър повали 285-килограмов глиган. Снимки slrb.bg

Успешен бе последният ловен излет за дружината в хасковското село Николово с председател Андрей Проданов. В късните неделни часове на 29 ноември точният изстрел от карабината на Талиб Ялмаз с патрон 308 Уинчестър повали 285-килограмов глиган, съобщи  НЛРС - "Съюз на ловците и риболовците в България" на сайта си.

Въпросното животно се е превърнало в легенда за местните ловци. Те го дебнат от 17 години, вървят по следите му, но то все им убягва. Заради това, че винаги надхитрява своите преследвачи, ловджиите му слагат прозвище „Професор Соломон”, разказва Костадин Костадинов. Този път обаче глиганът явно бил доста изморен, минал на разстояние около 20 метра от ловеца, когато бил уцелен. Седем ловци с труд повдигнали грамадното животно. Взети са задължителни проби за изследване заради опасността от африканска чума.

Това е истински трофей, кандидат за златен медал, коментира доволно дружината. Същия ден е отстреляно още един глиган – 140 кг. Още на първия ловен излет открихме с два глигана и те са претенденти за медали, припомнят ловците.

ЛРД-Николово, както и останалите в състава на ЛРС-Хасково, не забравя да спазват всички изисквания да пазят себе си и колегите си от евентуални заразяване с Covid-19. Безопасността е на първо място, напомня ръководството.