Грейна коледната елха във Варна (Снимки)

https://www.24chasa.bg/region/article/9293093 www.24chasa.bg

Коледната елха, украсена по традиция в центъра на Варна, грейна преди час, запалването ѝ беше излъчено онлайн.

Тази година заради въведените противоепидемични мерки на площад "Независимост" нямаше празничен концерт, а кратка заря.
На празненството дойде кметът на града Иван Портних със семейството си. Много варненци също се събраха в центъра и се потопиха в атмосферата навръх Никулден.

"Винаги съм чакал с нетърпение тази вечер, която събира цялата детска радост в центъра на Варна. Но тази година е по-различна, по-трудна, с повече изпитания. Въпреки това, Коледа идва! Вярвам, че светлините на коледната елха ще стигнат до домовете на всички хора, за да донесе радост и надежда. Благодаря на всички, които се грижат за опазването на живота! Желая здраве и вяра в по-добрата, щедра и спокойна нова година", каза кметът Иван Портних.

Варна посреща коледните празници с красива украса - сфера с разноцветни светлини грее в пространството между сцена „Филиал“ и сградата на Държавния архив, а на площад "Свят" край хотел "Черно море" има нова елха. Площада красят фигурата на Дядо Коледа, както и влакчето с подаръци. Повече от 600 тематични елемента – свещи, елхички, снежинки, звездички, камбанки и светещи гирлянди са разположени по булевардите "Мария Луиза", "Христо Ботев", "Осми Приморски полк", "Цар Освободител", улиците "Пирин" и част от "Ген. Колев" - от "Чаталджа" до "Царевец", на автогарата и жп гарата, по Аспаруховия мост, както и в районите.