Спасиха живота на Сава от Варна, който загуби майка си и брат си от COVID

https://www.24chasa.bg/region/article/9295865 www.24chasa.bg
Снимка: Фейсбук

Сава Велчев, който загуби половината си семейство след усложнения от коронавирус, вече е изписан и е в добро състояние.

Припомняме ви, че миналата седмица варненци събираха плазма за младия мъж, който за броени дни погреба майка си Росица и по-малкия си брат от коварния вирус. Както "24 часа" писа, Сава е по-големият син на известния варненски адвокат Пламен Велчев.

Сава е бил изписан точно на именния си ден и днес се чувства добре, написа самият той в профила си във фейсбук: "Благодаря на всички, които днес се сетиха и се сещат за моя имен ден. Днес ме изписаха от болницата. Чувствам се много добре. Искам да благодаря на всички приятели, познати и непознати, които подкрепиха мен и семейството ми в този труден за нас момент."

"Благодаря на всички дарители, които дариха плазма, за да мога да оздравея. Продължавайте да дарявате. Това помага за спасяване на човешкия живот.", написа още Сава.

Той благодари на лекарите, сестрите и санитарите, които се грижели за него, докато се е борил за живота си в УМБАЛ "Св. Марина".

"Това са хора професионалисти, които с риск за своя живот помагат за спасяването на толкова много хора. Повярвайте приятели, докато бях в болницата усещах всяка положителна мисъл и молитва, която беше отправена за моето здраве. Благодаря Ви още веднъж. Поклон пред всички Вас.", пише още варненеца.