Затвориха АГ отделението в Ловеч, няма здрави лекари

https://www.24chasa.bg/region/article/9310075 www.24chasa.bg
Ловешка държавна болница "Проф. Параскев Стоянов"

Отделението по акушерство и гинекология в МБАЛ "Проф. д-р Параскев Стоянов" в Ловеч е с временно преустановена дейност поради заболяване на част от персонала, съобщи за БТА прокуристът на лечебното заведение д-р Атанас Атанасов. Това е станало на 10 декември със заповед на изпълнителния директор, тъй като двама от тримата лекари в отделението са болни. Очаква се то отново да отвори на 4 януари. Дотогава пациентите се пренасочват в УМБАЛ - Плевен.

Д-р Атанасов добави, че в понеделник се очаква да възобнови дейността си Отделението по анестезиология и интензивно лечение в болницата, което не работи от 17 ноември. Причината също е недостиг на персонал.

Остават преустановени дейностите, свързани с гастроентерология, като част от персонала е пренасочен към Ковид зоната. Поради липса на анестезиолози с временно преустановена дейност са и Отделението по ушно-носно-гърлени болести и Очно отделение.

От Регионалната здравна инспекция в Ловеч съобщиха, че през последното денонощие новодиагностицираните с коронавирус в Ловешка област са 49 души, сред които са две медицински сестри от ловешката болница, една от тетевенската и двама лекари от Троян.

Починали са трима заразени с COVID-19.

Областният управител на Ловеч Ваня Събчева призовава медицинските специалисти от детските градини и ясли да се включат в работата на отделенията в лечебните заведения в областта, в които не се лекуват Ковид болни.