Тарикат отглеждал марихуана в ябланско и луковитско села, спипаха го

https://www.24chasa.bg/region/article/9333773 www.24chasa.bg
Канабис СНИМКА: Pixabay

63-годишен мъж е уличен в притежание на наркотичти вещества и оранжерия за производство на канабис, съобщиха от пресцентъра на полицията. Разкритията са направени от служители на РУ-Ябланица при специализирана полицейска операция за противодействие на престъпленията с наркотични вещества в четвъртък.

Извършено било претърсване в къща в с. Брестница. Там била намерена и иззета суха зелена тревиста маса и цветове в зелен цвят с общо бруто тегло 716 грама. По предварителни данни наркотичното вещество е отглеждано в същия имот, чрез изградени отоплителна и вентилационна системи.

По случая е образувано досъдебно производство за държане на наркотични вещества, което са наблюдава от Районна прокуратура-Тетевен. На основание събраните при първоначалните следствени действия доказателства, като обвиняем бил привлечен 63-годишен местен жител, като с постановление на наблюдаващия прокурор той е задържан за 72 часа.

При последвалите процесуално-следствени действия полицаи от РУ-Луковит пък извършили претърсване в къща в с. Торос, собственост на същия мъж. В едно от помещенията в имота е намерена суха тревиста маса с тегло 873 грама, която била в процес на сушене. В имота са открити и две съоръжения, с изградени системи за осветление, отопление и вентилация за отглеждане на марихуана.
Образувано е досъдебно производство за засяване и отглеждане на растения от рода на конопа, което се наблюдава от Районна прокуратура - Луковит.

Досъдебните производства се наблюдават и от Окръжна прокуратура-Ловеч.