Ваксините вече са и в Ловеч, утре ги поставят

https://www.24chasa.bg/region/article/9357209 www.24chasa.bg
СНИМКА: Pixabay

Имунизационната кампания срещу COVID -19 в област Ловеч започва утре едновременно в градовете Ловеч и Троян от 10 часа. В Тетевен и Луковит ваксините ще бъдат поставяни от 11 часа. В рамките на два дни ще бъдат обхванати общо 100 души медицински и помощен персонал от COVID-структурите на болниците и филиалите на Спешна медицинска помощ като най-рискова група от заразяване.

100 са дозите отпуснати за област Ловеч и те вече пристигнаха в РЗИ при стриктно спазване на хладилната верига и температурно съхранение от 2-8 градуса. Ваксините са разпределени и ще бъдат предоставени в Имунизационните кабинети на МБАЛ-Ловеч, МБАЛ-Троян, МБАЛ-Тетевен и МБАЛ-Луковит, като количества са на базата на заявилите желание за ваксиниране медицински специалисти и санитари.

От МБАЛ-Ловеч са поискали 30 дози и 15 за ФСМП в града. Желаещите в МБАЛ-Троян са 20 + 5 дози Белодробната болница. В МБАЛ-Тетевен ще бъдат доsтавени 20 дози, а в МБАЛ-Луковит - 10.

РЗИ ще проведе първоначален инструктаж на медицинските лица в имунизационните кабинети. Създадена е организация по места и график за имунизиране на 29 и 30 декември, когато ще приключи имунизирането на първите 100 души в област Ловеч с първа доза от ваксината. Втората доза ще се приложи след 21 дни.