Директорът на пернишката болница първи се ваксинира срещу COVID-19

https://www.24chasa.bg/region/article/9359859 www.24chasa.bg
МБАЛ "Рахила Ангелова" в Перник. Снимка Архив

Изпълнителният директор на най-голямото здравно заведение в Перник - МБАЛ "Рахила Ангелова" д-р Анатолий Митов е първият медик, който се е ваксинирал срещу коронавирус в града.

Това съобщиха от Областния кризисен щаб за борба с коронавируса. Общо 62 лекари, сестри и санитари в болницата, работещи на първа линия, ще бъдат ваксинирани днес и утре, уточни д-р Митов. Той посочи, че се чувства добре и увери, че ваксината е безвредна.

Утре имунизацията ще продължи в РЗИ - Перник. Освен служители на инспекцията, ще бъдат ваксинирани и медици от Специализираната болница за активно лечение на белодробни болести, ТЕЛК и Многопрофилната болница за долекуване, продължително лечение и рехабилитация. Десет дози ваксини са предназначени за медицински център "Св. Георги", 15 - за Центъра за спешна и неотложна медицинска помощ.

Пернишка област получи 20 флакона /всеки с по пет дози/ от ваксината срещу COVID-19. Те ще достигнат за 100 пациенти. Това са всички работещи на първа линия в болничната и доболнична помощ, уточниха от Областния кризисен щаб. Следващите дози ваксини ще пристигнат в началото на януари догодина.