Кметът на Търговище първи с ваксина сред кметовете на областните градове

https://www.24chasa.bg/region/article/9360181 www.24chasa.bg
Кметът на Търговище д-р Дарин Димитров се ваксинира днес срещу COVID-19 в качеството си на практикуващ лекар. СНИМКА: Архив

Д-р Дарин Димитров го направил в качеството си на практикуващ лекар

Кметът на Търговище д-р Дарин Димитров се ваксинира срещу COVID-19 днес и заяви, че се чувства добре след ваксинацията. Той е първият кмет на областен град, за когото е съобщено, че се е ваксинирал.

Градоначалникът разясни, че го е направил в качеството си на практикуващ лекар. По специалност той е акушер-гинеколог. "Много се коментира кои групи трябва да се ваксинират първи. Чуха се мнения, че това трябва да са политиците, за да покажат, че ваксините са безопасни. Други пък поддържаха тезата, че това трябва да са лекарите и медицинският персонал. В случая, и като лекар, и като политик, искам да изкажа убеждението си, че в момента ваксините са светлината в тунела. Нека си дадем сметка, че светът е това, което е днес, до голяма степен благодарение на ваксините", заяви д-р Димитров.

Той уточни, че в момента се чувства добре след ваксинацията. "Нямам някакви странични реакции. Поставям си ваксината не само, за да предпазя себе си и близките си, но и защото искам да дам пример на всички съграждани да го направят при първа възможност. Това е оръжието, което ще ни изведе от пандемията", заяви още кметът.

Кметът призова гражданите да се доверяват само на достоверните източници на информация. "Какви ли не неща се изписаха в мрежата по отношение на ваксините - че ще ни инжектират наночастици с микрочипове, че ваксината за политиците ще е различна от тази за останалите граждани. Нека реагираме по-зряло на такива спекулации. Да се консултираме по-често със специалисти, отколкото сляпо да се доверяваме на поредния сайт с неназовани източници на информация", призова д-р Димитров.