Фандъкова: 25 училища и градини в София са модернизирани с евросредства

https://www.24chasa.bg/region/article/9371550 www.24chasa.bg
Столичният кмет Йорданка Фандъкова

25 училища и детски градини в София са модернизирани с европейски средства, съобщи кметът Йорданка Фандъкова.

В район Надежда предстои изграждането на нова детска градина. 

Детска градина №90 и 102 основно училище в район Надежда са последните два обекта, които бяха обновени по програмата за модернизация на 25 училища и детски градини на територията на София. Освен основни вътрешни ремонти в сградите са изградени асансьори за достъпна среда. Изпълнени са мерки за енергийна ефективност и са облагородени дворовете.

Тези средства, европейски, ни помогнаха да напреднем, не само в строителството на детските градини, но и в модернизацията, защото старите бяха в много трагична ситуация. Остана само обектът, който се финансира със средства от общината - това е 9-а Френска езикова гимназия, която ще приключи следващата година, каза Фандъкова, цитирана от БНР. 

Предстои да бъде изградена нова детска градина в район Надежда. На практика, така ще бъдат осигурени места за всички деца в района. Това ще се случи до две години, информира кметът Димитър Димов.

До 3 години ще бъде решен проблемът с недостига на места в детските градини в София, припомни ангажимента си кметът Йорданка Фандъкова"