70% от записаните се връщат в детските ясли и градини на Търговище

https://www.24chasa.bg/region/article/9372728 www.24chasa.bg
СНИМКА: pixabay

Детските ясли и градини в Търговище са в готовност да отворят утре, на 4 януари, съобщиха от общината. Очаква се близо 70 процента от всички 1709 деца, записани в детските заведения, да възобновят посещението си в тях. Това показват предварителните проучвания на директорите сред родителите.

Общинското предприятие "Детско и ученическо хранене" е създало необходимата организация по осигуряване на изхранването на децата. Подадени са заявките за консумативи и хранителни продукти.

При завръщането на децата в градините няма да е необходимо да се представя бележка от личния лекар. Целта е да се предотврати струпването на хора пред кабинетите. Родителите ще трябва да представят декларация, че детето няма грипоподобни симптоми и не е било в контакт със заразно болни през последните 14 дни.Това изискване важи за цялата страна.

Детските заведения ще работят при стриктно спазване на противоепидемичните мерки. Извършена е дезинфекция на помещенията. Осигурени са необходимите лични предпазни средства за персонала и дезинфектанти, гарантират от община Търговище.

Остава в сила мярката външни лица и родители да не бъдат допускани в сградите.