Имунизационната кампания в Ловешко продължава

https://www.24chasa.bg/region/article/9386248 www.24chasa.bg
СНИМКА: Pixabay

Имунизационната кампания в област Ловеч, за подлежащите от Първа фаза на Националния план за ваксинация, продължава през следващата седмица, съобщиха от РЗИ.

До момента са имунизирани 100 медицински специалисти от лечебни заведения за болнична помощ и филиали на ЦСМП, което е отразено в Единния информационен портал за наблюдение на COVID-19.

Новото разпределение на количество ваксина за областта е за още 205 души. Изготвен е график и поименно разпределение на подлежащите и желаещи да се ваксинират медицински специалисти и помощен персонал, с което ще бъдат обхванати всички лечебни заведения за болнична помощ, в т.ч. Държавна психиатрична болница-Ловеч, Държавна психиатрична болница-Карлуково, болницата при затвора в Ловеч, както и заявилите желание от всички филиали на ЦСМП.

При следващото разпределение на ваксина (втората половина на м. януари) ще започне ваксинирането на медицинските специалисти от извънболничната помощ, фармацевтите и медицинските специалисти от училищно и детско здравеопазване, уточняват от РЗИ.

Новодиагностицирани са 10 случая през последното денонощие. В община Ловеч 3-ма са заболели, в община Троян - 3 случая, в община Тетевен двама са се заразили, един е с положителен тест в община Луковит и един в община Угърчин.