Два месеца живея в ад, казва баща на загинало момче край Пловдив

https://www.24chasa.bg/region/article/9399300 www.24chasa.bg
Тодор Бараков със загиналия си 16-годишен син.

Тодор Бараков и българи, живеещи във Франция, искат главният прокурор да се заеме лично

Два месеца след тежката катастрофа край пловдивското село Кадиево, в която загинаха две момчета – на 16 и 17 г., бащата на едно от тях Тодор Бараков, твърди че живее в ад.

Бараков е в Париж и заедно с други българи са изпратили писмо до главния прокурор. Те настояват обвинител номер едно да осъществи надзор по делото срещу 19-годишния Петър Маринашки, причинил касапницата на пътя.

Бараков твърди, че извършителят продължава да се забавлява в СПА хотели и да събира компании в дома си. Ето гневният му пост във фейсбук.

Днес се навършват два месеца от кончината на детето ми – Тодор Тодоров Бараков, което намери смъртта си, заедно с друго дете – Виктор Васков Василев, при зверска катастрофа в с.Кадиево, причинена от Петър Запрянов Маринашки.От два месеца живея в емоционален ад!Най-тежкото е да загубиш дете, тази рана никога не се затваря!Постоянно образът му ми е пред очите, като обаче пред очите ми е и снимка на Петър Маринашки, в джакузи, в спа-хотел, в дните след катастрофата!Ежедневно ми се обаждат съседи на Петър Маринашки, които ми казват, че той правил и развлекателни събирания в дома си, с други момчета, като се събирали компании и се веселили. Това е потресаващо и го споделям с вас, защото считам, че всеки трябва да има активна гражданска позиция и да се бори за справедливост, водачите на МПС, които причиняват смъртта на хиляди хора годишно по пътищата, да не се чувстват безнаказани, а да понесат строгостта на закона в пълния й обем! По инициатива на българска общност от хора, живеещи в Париж, сме изпратили отворено писмо до Главния прокурор на Република България, с искане за осъществяване от него на надзор по делото срещу Петър Маринашки.Такова отворено писмо до Главния прокурор е направено и от името на хора от Пловдив и Стамболийски, като то се намира при майката на Тошко – Галина Илчева, телефон 0885384849, като, който желае, може да се запознае със съдържанието му и да го подпише при нея.

Кървавото меле стана на 11 ноември м.г.. по пътя Пловдив-Кадиево, където 19-годишният водач на БМВ Петър Маринашки се е забил в дърво. Двама от спътниците му починаха.

Според разследващите причината за тежката катастрофа е несъобразена скорост. Освен Петър в колата са пътували още четирима младежи. Двама по на 16 години, а другите - на 17. Всички са от Стамболийски.

На място издъхна 16-годишният Тодор, а приятелят му Виктор Василев почина впоследствие в болница от тежките си травми.