По-спокойна е ситуацията в Батановци

https://www.24chasa.bg/region/article/9401502 www.24chasa.bg
Кметът на Батановци Радослав Петров Кадър: БНТ

Обявено е частично бедствено положение в град Батановци. Над 25 души от махалите Андрейна и Кадранови бяха евакуирани, има и удавени животни, предава БНТ.

Вчера река Струма и река Конска бяха излезли от коритата си и наводниха три махали. Най-засегната от махалите е Андрейна, беше обявено и частично бедствено положение в града, както и в селата Ярджеловци и Черна гора. За щастие няма жертви, но има удавени животни.

"Ситуацията е много по-спокойна, реката се оттече вече, събира се в своето корито. Щетите основно са материални, по домовете на хората абсолютно всичко е наводнено. Има и много удавени животни. Вчера тук министър Нанков беше на място, каза, че ще се потърсят виновните лица и наистина има виновни лица и тук държавата трябва да се намеси", каза кметът на Батановци Радослав Петров.

Проблемът с реката не е от днес. "Всички фекалии на Перник, цялата канализация е заустена в река Струма. Вие представяте ли си това, ако стигне до ушите на ЕС и дай Боже да стигне, за да може някой да си мръдне пръста, защото ние повече от 10 години пишем до всички институции", каза кметът.