84 акта на двете коронапартита в Пловдив. И Милко Калайджиев глобен

https://www.24chasa.bg/region/article/9416191 www.24chasa.bg
Милко Калайджиев на купона в "Рибарника"

И фолкзвездата Милко Калайджиев е санкциониран по Закона за здравето

Общо 84 акта са съставени на двете незаконни коронапартита в Пловдив, които полицията разби снощи. Както вече 24plovdiv.bg съобщи, служителите на реда са влезли първо в ресторант "Рибарника", където собственикът Димитър Тодоринов празнувал рожден ден в компанията на 55 души. Според разпоредбите на подобни събирания не се допускат повече от 15 души. Сред гостите е бил и фолкпевецът Милко Калайджиев. Всички поканени са влизали с паролата "Рождения ден на Митко".

В заведението служители на РЗИ, които са участвали в полицейската акция, са написали 4 акта на присъстващи за тютюнопушене. Ще им бъде наложена глоба от 300 до 500 лева.

На Тодоринов са наложени 2 акта за нарушение на два члена от Закона за здравето. За единия предвидената санкция е от 3000 до 5000 лева, а за втория - от 500 до 2000 лева.

Глоби от 300 до 1000 лева ще отнесат всички 55-има, присъствали в "Рибарника", за неспазване на дистанция от 1, 5 метра. Санкция във връзка с тази разпоредба от Закона за здравето е наложена и на Милко Калайджиев.

Отделно са съставени и 13 акта за неносене на лични документи.

В ресторант "Малката Марица" са съставени 11 акта по закона за здравето.

"Изключително безотговорно поведение. Не може, когато цялата държава се опитва да овладее последиците от епидемията, когато два месеца има затворени бизнеси и очакваме разхлабване на мерките, подобни случаи да подлагат на риск постигнатото. Наистина е жалко как много бързо се забравя ситуацията от ноември с препълнените болници и фатални случаи на ден", коментира областният управител Дани Каназирева.