Дариха таблети и хардуер на 8 социални центъра във Велико Търново

https://www.24chasa.bg/region/article/9416869 www.24chasa.bg
Дарителите лично се срещнаха с обитателите на социалните центрове СНИМКА: Община Велико Търново

Осем от социалните услуги от резидентен тип, функциониращи в Община Велико Търново получиха безвъзмездно дарение от общо 26 дигитални устройства, предоставени от бизнесмена Милко. Байчев, информират от местната управа. Средствата за закупуване на устройствата са дарени от благодетелите по време на благотворителната инициатива „Мото Коледа – Велико Търново“ за подпомагане на деца в неравностойно положение. Кампанията бе организирана от Георги Недев и неправителствената организация „Спортен клуб –Велико Търново“.

Дарителят Милко Байчев посети на място осемте социални дома и предостави на управителите таблети, компютри, мултифункционални устройства, принтери и друг тип дигитален хардуер, осигурени от местна компания.

В знак на благодарност и уважение за жеста потребителите посрещнаха дарителя и представителите на Община Велико Търново с домашно приготвена питка и им подариха ръчно изработени сувенири. Малчуганите от центровете за настаняване от семеен тип за деца без увреждания на ул. „Цветарска“№14 поздравиха със стихотворения и песни своите гости.

От името на общинското ръководство Росица Димитрова – директор на Дирекция „Социални дейности и здравеопазване“ благодари за дарението и вниманието от страна на бизнеса. С дарените дигитални устройства се подобрява материално-техническата база и условията за работа на екипите в социалните услуги от резидентен тип, осигуряват се условия за провеждане на онлайн обучение на децата, подобрява се комуникацията между потребителите и техните семейства и др.