Кметът на Раковски поиска от Борисов спортна зала: Никога не сте ми отказвали (видео)

https://www.24chasa.bg/region/article/9419446 www.24chasa.bg
Кметът на Раковски Павел Гуджеров (вляво) и депутатът Младен Шишков показаха на премиера Борисов новия спортен комплекс в града. Снимка: Министерски съвет

Многофункционална спортна зала поиска кметът на Раковски Павел Гуджеров от премиера Бойко Борисов по време на визитата му днес в града.

"Никога не сте ми отказвали. Ако сме живи и здрави, след изборите трябва да я започнем. Вече сме я проектирали, голяма ще е", обърна се към министър-председателя градоначалникът на католическата столица.

"Голяма какво значи", попита Борисов. Гуджеров уточни, че ще е с 500-600 седящи места. Той показа на премиера новия спортен комплекс в града, състоящ се от два тенискорта, игрища за баскетбол, футбол и стрийтбол. "Постоянно са пълни, децата тренират, учат се", добави кметът, с когото беше и депутатът от ГЕРБ Младен Шишков.

"Да мине пандемията, да се стабилизират финансите", обеща Борисов. Гуджеров не пропусна да изтъкне, че от 2009 г. насам община Раковски доста добре се развива с помощта на централната власт. Премиерът си спомни, че държавата е помогнала и за новия площад покрай визитата на папа Франциск. А градоначалникът допълни, че правителството е отпуснало по 2 млн. лева за подмяна на водопроводите в 4 села. "Преди в Шишманци имахме по 4 аварии на ден. След подмяната няма нито една", каза кметът.

Премиерът не скри, че най-много го е яд на водопроводите. "Първо разкопават, после заравят и всичко направено остава под земята и нищо не се вижда, а в същото време са вложени огромни средства.

"Радвам се, че в Раковски има добра раждаемост. Децата се увеличават, затова строим градини, разширяваме площадки и училища", заяви Борисов при посещението си в ОУ "Христо Ботев". Там го чакаха директорката и преподаватели. Гуджеров добави, че благодарение на помощ от 507 000 лв. от кабинета е построено ново крило към учебното заведение за 4 класа.

"Физкултурният салон вече ни е отеснял", вметна кметът. Той обясни, че ще се строи чисто нова детска градина в с. Чалъкови на стойност 1,8 млн. лева. "Правите ли я вече", попита премиерът. "Започваме я", увери Гуджеров. Борисов помоли, като я построят, да го поканят на откриването.

"Не сме сложили парите на данъкоплатците на грешно място. Напротив - оползотворили сте ги по най-добрия начин", похвали Борисов кмета Гуджеров.

Той пък от своя страна благодари за финансовата помощ от държавата. Последната е 60 млн. лева за канализация и пречиствателна станция.