Само за 4 часа - 154 акта в Пловдив за колан

https://www.24chasa.bg/region/article/9427657 www.24chasa.bg

Полицейска операция за обезопасителни колани на шофьори и пътници беше проведена в Пловдив. Участие в нея са взели126 униформени, съобщиха от областната дирекция на МВР.

За 4 часа са извършени 1138 проверки на водачи и пътници. Констатирани са 315 нарушения по Закона за движение и е образувано едно досъдебно производство за управление под въздействието на алкохол. С техническо средство е отчетено, че мъж от Раковски е управлявал автомобила си след употреба на 1.78 промила.
За установени административни нарушения служителите на реда са съставили 168 акта и 119 глоби по фиш. В хода на работа е установен водач, управлявал нерегистриран автомобил, като за нарушението по  е съставен акт. 154 души са санкционирани за неизползване на обезопасителен колан. 15 са водачите, използвали мобилен телефон по време на движение, а в 6 от случаите е констатирана техническа неизправност.

16 от шофьорите са санкционирани за нередовни пътни документи, а при 5 от проверените лица зад волна е приложена принудителна административна мярка- временно отнемане на шофьорските книжки, поради неплатени глоби за предишни нарушения, извършени от водачите. Само трима от пътниците в проверените автомобили са били без поставен обезопаситен колан. По време на акцията са връчени 89 електронни фиша на водачи и пътници за вече извършени от тях нарушения.