Ромка плюе в лицето и псува пловдивска учителка в маршрутка, шофьорът пас

https://www.24chasa.bg/region/article/9430209 www.24chasa.bg
Грозната разправа с учителката е станала в маршрутка по линия № 8.

Псувни, закани и храчене в лицето отнесла пловдивска учителка в маршрутка №8 пред очите на 5-6 пътници и шофьора. Грозната сцена се разиграла по пътя Скутаре-Пловдив.

Ася Казакова, която от 17 г. е учителка в детската градина в с. Скутаре, се качила във вторник в 13,10 часа, за да се прибира към Пловдив след смяна. В превозното средство пътували млади роми от близкото с. Маноле. Едната от тях - около 25-годишна, била без маска. Учителката й направила забележка.

Това предизвикало гнева на циганката, която се нахвърлила с грозни обиди и закани към педагожката. "Такова унижение не съм преживявала. Срещу мен се сипеха псувни и обиди, придружени с мръсотии. На няколко пъти помолих шофьора - момче на около 30 г., да я свали. "Разбирам ви, но какво мога да направя", ми отговори той. В това време настървената ромка я заплашила, че 4-има цигани щели да изнасилят госпожата показно.

В разгара на скандала една от пътничките се обадила плахо. "Недей така, това е госпожата от детската градина", казала жената. Това още повече настървило разбеснялата се циганка. Слизайки на спирката до колелото на панаира, тя се изплюла в лицето на Ася Казакова.

"30 години им гледам и възпитавам децата, доживях да ме плюят по време на пандемия", разстроена е педагожката. Не посмяла  да заснеме с телефона грозната сцена, защото последиците щели да са още по-тежки за нея.

Преди да слезе от маршрутката, Казакова помолила жената от Скутаре, която се обадила, да свидетелства за инцидента. "Не, госпожо, не искам да влизам в проблеми", отказала тя.

Омерзена и съсипана, учителката напуснала превозното средство до Чифте баня. "Обърнах се към шофьора и му казах: "Сега мен ме наплюха, утре теб може и да те сгазят". Той нищо не отговори", описа Казакова.

"Много често, когато има разправа между пътници, шофьорът съдейства, но в един момент той излиза виновен", коментира превозвачът Димитър Чолаков, който обслужва маршрутките. И разказа за случаи, в които роми не искат да се таксуват и кондукторите ги свалят. На връщане причаквали превозното средство и го замервали с камъни.