Министър Терзийски посети районните управления в Ябланица и Луковит

https://www.24chasa.bg/region/article/9430758 www.24chasa.bg
Министърът на вътрешните работи гл. комисар Христо Терзийски, о.р.

Министърът на вътрешните работи Христо Терзийски посети Ябланица и Луковит, съобщиха от пресцентъра на полицията. Той проведе работни срещи със служителите на двете районни управления, които са в структурата на ОДМВР-Ловеч. Заедно с него бе и директорът на областната дирекция старши комисар Милен Маринов.

"Идвам тук, за да разговарям с вас лично и да благодаря за усилията, които полагате ежедневно", каза министърът.

Той допълни, че през миналата година всички работещи в системата на МВР са били изправени пред много предизвикателства, изпълнявали са задачи при необичайни условия и в динамична обстановка. Пандемията от COVID-19 е прибавила допълнителни отговорности, с които се справят и сега.

"Следим eжедневно, с особено внимание, данните за заболеваемостта на състава. Медицинският институт на МВР е отлично подготвен с техника, медикаменти и специалисти, така че вие и вашите близки може да разчитате на професионална помощ при необходимост", увери подчинените си министър Терзийски.

По време на работните срещи са дискутирани въпроси, свързани с текущите задачи по различните направления на дейност, спецификата на криминогенната обстановка в района, материално-техническото обезпечаване, полагането и заплащането на извънредния труд и натовареността на състава.