Водач на лек автомобил загина при удар на пътя

https://www.24chasa.bg/region/article/9437149 www.24chasa.bg

На 21.01.2021 г. около 18,40 ч. на РП II-81, в района на с. Долно Церовене, община Якимово, с посока на движение от гр. Лом към гр. Монтана, 50-годишен водач от с. Крива бара при управление на лекия си автомобил „Фолксваген Бора” с монтанска регистрация на прав участък предприема изпреварване на специален автомобил МАН със софийска регистрация, навлиза в насрещната пътна лента и се блъска в предната лява част на движещия се срещу него влекач „Скания” със софийска регистрация, управляван от 43-годишен водач от гр. Карнобат.

Вследствие на удара водачът на лекия автомобил губи контрол над управлението, завърта се на пътното платно и се блъска странично в предната част на следващия движещ се в посока от гр. Монтана към гр. Лом влекач „Скания” със софийска регистрация, управляван от 30-годишен жител на с. Равнец. Лекият автомобил „Фолксваген Бора” излиза вляво извън пътното платно.

При ПТП-та са нанесени материални щети по МПС- тата, а водачът на лекия автомобил е починал на място. Водачите на товарните автомобили са изпробвани за употребата на алкохол, като пробите им са отрицателни. Местопроизшествието е посетено от дежурна оперативна група на РУ Лом, извършен е оглед на местопроизшествието и е образувано досъдебно производство по чл.343 ал.1 буква "в" във вр. с чл. 342 ал.1 НК.

Трупът на починалия водач е транспортиран за аутопсия в МБАЛ Монтана. Работата по изясняване на случая продължава РУ Лом.