Разкриха 44 нарушения и 5 кражби при акция в Сливенско

https://www.24chasa.bg/region/article/9438435 www.24chasa.bg
Снимка: Архив

44 нарушения и 5 разкрити кражби по време на специализирана операция в село Градец, съобщиха от пресцентъра на МВР. 

В действията срещу конвенционалната престъпност, реализирани на 21 януари, са участвали служители на участъка в населеното място и група "Пътна полиция" към РУ-Котел, съвместно със сили и средства на сектор "Специални тактически действия" към ОДМВР-Сливен, под ръководството на Районна прокуратура-Сливен.

Извършени са проверки в частни домове, търговски и други обекти, проверени са 132 души и 60 превозни средства. Задържани са извършителите на 5 кражби от частни домове - шест малолетни и непълнолетни момчета и момичета, които в различно съучастие са извършили кражба на пари от частен дом в село Медвен, кражби на хранителни продукти, дрехи, обувки и други вещи от домове в село Градец, както и мъж на 33 и момче на 18 години - за домови кражби в село Градец.

Констатирани са 44 нарушения. Съставени са 22 акта за неносене на защитни маски по Закона за здравето и 22 глоби с фиш по Закона за движение по пътищата. Установени са 18 души, обявени за издирване с марка "установяване на адрес". Работата по случаите продължава в рамките на образуваните досъдебни производства под надзора на Районна прокуратура-Сливен. Специализираните операции на полиция и прокуратура по противодействие на престъпленията срещу личността и имуществото в малките населени места продължават.