Над 500 кг нелегално кафе иззеха полицаи от магазини в Добрич

https://www.24chasa.bg/region/article/9443853 www.24chasa.bg
Кафе Снимка: Пиксабей

При специализирана полицейска операция в Добрич е извършена проверка на търговски обект, в който са установени и иззети различни разфасовки на марка кафе с общо тегло 25 кг, които са без съгласието на притежателя на изключителното право – съобщават от Областната дирекция на МВР.

На 21 януари при последвали следствени действия в друг търговски обект в град Добрич са намерени и иззети още 522 кг. от същата марка кафе. По случая е образувано досъдебно производство.

На още няколко места в страната в четвъртък са проведени специализирани операции, при са били иззети големи количества кафе, съобщават от полицията.

На територията на Петрич са проверени три търговски обекта, от които са иззети около 600 опаковки с кафе с различен грамаж, с общо тегло около 191,5 кг. Те са били обозначени със запазена търговска марка, но без разрешение от правоносителя. Опаковки с приблизително общо 15,5 килограма фалшиво кафе са били открити в търговски обект в Сандански. При проверки в пет търговски обекта в Кърджали и в Кирково са иззети други 143 пакета кафе.