Прокурист ще управлява дупнишката болница още 2 години

https://www.24chasa.bg/region/article/9445249 www.24chasa.bg
Болничен коридор Снимка: Архив

Назначената през декември 2017 г. за прокуристът на общинската болница в Дупница Мария Иванова-Жайгарова, която през август м.г. подаде и оставка, да продължи да управлява болницата още две години - това е според докладна, която общинските съветници ще разгледат на предстоящото си заседание тази седмица.

Заплата й се вдига от 1450 лв. на 3000 лв., съобщи БНР.

Общинската болница в Дупница е в безпрецедентна ситуация, след като за последните 5 години се провалиха 7-8 конкурса за нов медицински управител, а и назначените не оставаха задълго на поста.

Един от тях, Росен Тимчев, дори беше обвинен в злоупотреба със служебно положение и се стигна до съдебни дела.

Накрая Жайгърова беше назначена за прокурист, като при назначаването и тя съвместявала длъжността с още четири позиции - административен директор на болница „Св. Анна“, както и външен експерт в други три болници, две от тях извън София.

Жайгърова стабилизира финансово общинската болница в Дупница, като намали задълженията и под 1 мил. лева.

През август м.г. обаче подаде оставка, като се мотивира с преумора. От общината я помолиха да продължи да управлява болницата - на добра воля.

Същевременно се провалиха два конкурса за нов управител, за да се стигне да предложението, което със сигурност ще стане и решение, Жайгърова да остане да управлява болницата още две години като прокурист, казаха общинари.