Кметът посреща с подаръци първите платци на местни налози в Павликени

https://www.24chasa.bg/region/article/9446186 www.24chasa.bg
Инж.Емануил Манолов лично поздрави първите, дошли пред гишетата

В Павликени започна кампанията за плащане на местни данъци за 2021 г. Кметът инж. Емануил Манолов посрещна първите данъкоплатци, дошли пред гишетата на данъчната служба в началото на работния ден. Пожела на всички здрава, успешна и щастлива нова година и подчерта, че от добрата събираемост на местните данъци и такси зависи реализирането на желаните промени в града и общината, предадоха от местанта управа.

Първият, внесъл данъци за тази година беше Цветан Влахов на 67 години.

Подаръци-рекламни материали, по традиция бяха връчени лично от кмета на общината инж. Емануил Манолов, заместник-кмета инж. Анастасия Вачева, директора на дирекция “Бюджет, местни приходи и общинска собственост” Гинка Николова и началника на отдел “Бюджет и местни приходи” Тодор Боев.

„Запазваме непроменени тази година данъците и таксите, а очакваният приход е в размер, близък до миналогодишния“, обясни Гинка Николова. За 2020 година са събрани около 3,1 млн.лв. от местни данъци и такса „Битови отпадъци“.

Плащането с отстъпка 5% продължава до 30 април. До края на месеца над 28 хил. данъчно задължени лица ще получат на адреса си за кореспонденция съобщения за дължимите от тях суми. Начините за плащане и банковите сметки също ще бъдат посочени в съобщенията. Плащането на данъка върху недвижимите имоти, таксата битови отпадъци и данъка върху моторните превозни средства може да се извърши на две равни вноски – до 30 юни и до 31 октомври.