Осъдиха мъж, опитал да блудства с възрастна жена в църква в Стара Загора

https://www.24chasa.bg/region/article/9447450 www.24chasa.bg
СНИМКА: Pixabay

Йордан П., на 37 години от Стара Загора, отива зад решетките за 4 години и 2 месеца при първоначален строг режим, след като Районният съд в града го осъди по реда на съкратеното съдебно следствие заради опита му да блудства с жена на 69 години. Това съобщиха днес от Апелативната прокуратура в Пловдив. Подсъдимият е признал изцяло вината си, както и фактите и обстоятелствата от обвинителния акт.

Според тях пострадалата е продавала свещи в един от православните храмове на Стара Загора. На 7 септември м.г. мъжът минал покрай черквата и видял жената, седнала зад масата със свещите. Той влязъл вътре и първо поискал цигара, но жената му отговорила, че няма. Тогава той се приближил към нея и направил опит за блудство.

Нападнатата направила опит да избяга, но Йордан най-напред не й позволил. Тогава тя започнала да вика и при втория си опит успяла да излезе от църквата. Мъжът не я преследвал, а си тръгнал. По-късно бил задържан.

Йордан П., който е с чисто съдебно минало, е осъден на първа инстанция за това, че извършил действия с цел да възбуди и удовлетвори полово желание без съвкупление по отношение на лице, навършило 14-годишна възраст - в случая жена на 69 години, чрез употреба на сила, като деянието е останало недовършено по независими от дееца причини. Присъдата подлежи на жалба или протест пред Окръжния съд в Стара Загора.