Бияч, ослепил следовател от Пловдив заради забележка - на съд

https://www.24chasa.bg/region/article/9454097 www.24chasa.bg

22-годишен е предаден на съд за причиняване на тежка телесна повреда на бившия следовател от Пловдив Иван Генчев, вследствие на която е ослепял с дясното око, съобщиха от прокуратурата.

Инцидентът е станал на 11 юни м.г. в обществената минерална баня на с. Песнопой. Там обвиняемият Сашо Илиев отишъл със 7 познати. Генчев също бил на топлия басейн. По някое време той отишъл до съблекалнята, за да се охлади, и седнал на кушетката. до него седял приятел на Сашо Илиев, който пушел.

Следователят отишъл до разпоредителката на банята и й съобщил, че се дими. Жената му казала да направи забележка на нарушителя и Генчев го направил. Мъжът изгасил цигарата и се върнал в басейна. 

Пострадалият също влязъл влязъл в къпалнята. Сашо Илиев разбрал за забележката и потърсил обяснение от Генчев, който седял на ръба на басейна.

"Ти какво правиш забележка за пушене? Ела навън", започнал да се разправя Илиев. Следователят му отговорил да го остави на мира и да не го закача, но ромът започнал да го ругае и да се заканва. Приятелят му се опитал да го спре и два пъти го връщал в съблекалнята. На третия Илиев се отскубнал, отишъл отново до басейна и изненадващо нанесъл с юмрук силен страничен удар в областта на дясното око на Генчев, който извикал от болка и се свлякъл до кръста във водата. От окото му потекла обилно кръв. На място пристигнали лекарски и полицейски екипи. Пострадалият е бил приет в болница за лечение, като в резултат на травмата е получил контузия на главата и слепота на окото. 

Илиев е с мярка за неотклонение "задържане под стража".

Предстои Районнният съд в Пловдив да насрочи заседание по делото.