Въпреки пандемията в Пазарджик стартира международният фестивал "Зимни музикални вечери"

https://www.24chasa.bg/region/article/9454130 www.24chasa.bg

Въпреки пандемията от коронавирус в Пазарджик ще се проведе 46-то издание на международния фестивал "Зимни музикални вечери - Проф. Иван Спасов", съобщи кметът на общината Тодор Попов.

Фестивалът ще започне в четвъртък вечерта в зала "Маестро Г. Атанасов" в града и ще завърши в неделя, при спазване на всички противоепидемични мерки. Във връзка с тях фестивалната програма тази година няма да започне с традиционната рапсодия " Вардар" на Панчо Владигеров. Това се налага заради ограниченията в противоепидемичните мерки и невъзможността да се съберат голям брой музиканти на сцената, съобщи диригентът Григор Паликаров, който ще дирижира в първата фестивална вечер.

На откриването ще бъдат изпълнени пиеси на Панчо Владигеров. Заради противоепидемичните мерки тази година няма да има и международно участие на " Зимни музикални вечери", а ще участват само български солисти.

Във фестивалната програма тази година ще участват гост -солистите Зорница Иларионова - цигулка, Ева Перчемлиева-Тъканова – сопран и Галина Апостолова - пиано, Росен Идеалов – кларинет и Надежда Цанова – пиано.

Фестивалът ще завърши под диригентството на маестро Найден Тодоров и с участието на виолончелиста Атанас Кръстев.