Вадят от снега закъсали автомобили край Каменар

https://www.24chasa.bg/region/article/9454385 www.24chasa.bg


   Забранява се движението на камиони над 12 тона по пътя Варна-Добрич, съобщават от АПИ. Затворен за движение е общинският път от с. Въглен към с. Каменар. Там има закъсали в снега автомобили, на които в момента се оказва помощ. Няма бедстващи хора.

Поради все още тежката метеорологична обстановка край с. Каменар и с. Въглен, ОД МВР - Варна и РД ПБЗН - Варна призовават гражданите, за които не е наложително пътуването към тези села, да не тръгват на път, а ако пътуването е наложително - да шофират с повишено внимание и с автомобили, които са добре подготвени за пътуване при зимна обстановка.

Обстановката в община Суворово също е усложнена, остават непроходими пътищата между селата Калиманци-Баново, Суворово- Дръндар и Николаевка-Дръндар, поради снегонавявания, заяви кметът Данаил Йорданов.

Машини обработват пътната мрежа, но силният вятър отново навява преспи. Препоръката е да не се тръгва на път в тези райони. За Варна се пътува през село Чернево, защото магистралата е почистена. Възможно е да бъде обявено частично бедствено положение в района на селата Николаевка, Изгрев и Дръндар, заради силния вятър и навяванията, допълни Йорданов.