Свищовската академия вдига финансовата грамотност на 150 учители

https://www.24chasa.bg/region/article/9455014 www.24chasa.bg
Свищовската академия вдига финансовата грамотност на 150 учители

Министерството на образованието и науката и Синдикатът на българските учители  избраха Стопанска академия „Димитър А. Ценов“ за партньор по проект „Повишаване на финансовата грамотност и икономическата култура на ученици 5-10 клас в българските училища“, съобщиха от ректората.

За реализиране целите на проекта Свищовското висше училище ще проведе обучения на 150 учители от пет региона на България, които ще мултиплицират получените знания сред своите колеги и ученици. Избраните за лектори академични преподаватели ще разработят обучителни материали, с които ще бъдат подпомогнати българските учители в работата им с учениците, свързана с темата. Планира се петте присъствени обучения на учителите, които Стопанската академия ще проведе, да бъдат в периода м. март – м. април 2021 г.

В рамките на проекта ще бъде проведена заключителна конференция, на която ще бъдат отчетени резултатите от обучението. Целта е по-широко разпространение на постигнатото и изготвяне на препоръки за подобряване на финансовата грамотност и икономическата култура в българските училища.

Свищовската академия вдига финансовата грамотност на 150 учители