Зимата затвори десетки пътища във Варненско

https://www.24chasa.bg/region/article/9455225 www.24chasa.bg

Сложна е зимната пътната обстановка в област Варна и в следобедните часове. По-тежко е положението в районите северно от Варна, а редица пътища са затворени за движение на МПС.

Затворен е пътят Варна - Добрич, съобщават от пресцентъра на полицията. Затворен за всички МПС е пътят Аксаковска панорама - Кичево. Затворен за снегопочистване е и пътят Суворово - Ветрино - Аксаково. Затворен е и пътят Варна-Кичево-Оброчище

По информация на АПИ пътят Варна-Бургас е затворен в участъка Обзор-Слънчев бряг. . Освен Обзорски проход, затворен за движение е и Дюлински проход. Пътят между селата Въглен Каменар е затворен за движение на МПС, съобщиха от Областна дирекция Полиция във Варна.

Затворени са и пътищата с. Баново - с. Калиманци и с. Дръндар - с. Николаевка. В община Долни чифлик, е непроходим пътят Солник-Голица-Булаир. Всички пътища на територията на община Девня са проходими, обстановката е нормална, съобщиха от местната администрация. Заради усложнената зимна обстановка, продължаващия снеговалеж и силен вятър от МВР апелират – да се пътува само при необходимост и с добре подготвени автомобили за движение при зимни условия.