Обявиха частично бедствено положение във Варненско

https://www.24chasa.bg/region/article/9455525 www.24chasa.bg

Частично бедствено положение е обявено във Варненско. Обстановката е тежка и непредвидима заради силния вятър и мокрия сняг.Частичното бедствено положение е обявено за общините Суворово и Долни чифлик.

В района има населени места без ток и затворени пътища, като заради динамичната обстановка данните се променят непрекъснато.

Във Варна проблеми създаде силният вятър - има много паднали клони и цели дървета, които блокираха движението по някои от основните булеварди. Паднал бор на улица "Цар Асен" застраши електрическата мрежа на тролеите. През целия ден екипи на противопожарната служба разчистваха по сигнали. Макар че пътищата бяха почистени, автобусите на градския транспорт се движат със закъснение.

От полицията призовават гражданите да тръгват на път само при крайна необходимост Ако се налага пътуване да шофират със съобразена скорост, с повишено внимание и с автомобили, които са добре подготвени за пътуване при зимна обстановка.

Вятърът причини проблеми и в цялата Варненска област. В момента без ток са 16 населени места - по 8 в общините Аксаково и Суворово