Бременна стои три часа в преспите край гората по пътя Варна-Добрич

https://www.24chasa.bg/region/article/9457313 www.24chasa.bg
Кадър: NOVA

 Бременна в осмия месец жена е била блокирана от снежни преспи в колата си на пътя Варна – Добрич и бедства часове наред, разказва самата тя пред NOVA. Диляна Георгиева е спасена благодарение на намесата на доброволци и вече е у дома.

Диляна се прибира от Варна в сряда, където е била настанена за няколко дни в болница. Сутринта, заедно със съпруга си тръгват с колата си към Добрич. Снежни преспи са затрупали пътя и младата жена стои близо 3 часа до разклона за с. Любен Каравелово, където не били минали снегопочистващи машини. След дългото чакане, семейството успява някак да продължи до село Новаково и отново спира.

„Стояхме в колата, на тясно. По-едно време усетих леки спазми, а нямах хапчета, които трябва да приемам за състоянието си. Мислех, че ще родя в снега”, разказва за преживяното Диляна.

Съпругът ѝ успява да се свърже със спешния телефон 112, откъдето го прехвърлят към пожарната. От там посъветвали семейството да се върне във Варна, но те отказали, защото нямало при кого да останат.

Заедно с тях между огромните преспи били и други превозни средства, един от шофьорите се обадил на доброволци от групата „Офроуд – град Добрич”, които се отзовали. Те успели с джиповете си да разбият преспите и да измъкнат всички от снежния капан.