265 джигити на пътя установиха при спецоперация в Монтанско

https://www.24chasa.bg/region/article/9458475 www.24chasa.bg
Снимка: архив

Операцията на отдел „Пътна полиция“ при ГДНП е реализирана на територията на цялата страна след анализ на основните причини за настъпване на тежки пътнотранспортни произшествия от началото на годината. Данните показали, че несъобразената скорост е водещата причина за тежките катастрофи в малките населени места, пътищата I, II, III клас и междуселищните шосета.

В област Монтана контролът на пътя е осъществен от екипите на пътните полицаи основно на първокласен път Е 79 и пътищата от II и III клас. В хода на акцията са проверени 1230 МПС и 1434 лица. Съставени са 122 акта и 248 фиша по ЗДвП. Установени са 265 нарушения на скоростните режими, от които 215 извън населените места и 50 – в населените.

При проверките на пътя са глобени още 35 водачи и пътници за неизползване на обезопасителни системи, колани и каски, 28 водачи – за неспазване на пътни знаци и маркировка, 12 – за управление на МПС без задължителната застраховка „Гражданска отговорност”. Заловени са още 4-ма неправоспособни водачи, 3-ма водачи, употребили алкохол и 1 – наркотични вещества. Четирима шофьори са глобени за неправилно изпреварване, неправилно движение по пътното платно, 2-ма за употреба на мобилни телефони по време на управление на МПС, 1 водач е санкциониран за отнемане на предимство на пешеходец. При полицейската акция за различни нарушения са глобени и 4-ма пешеходци.