Синът на починалия от COVID кмет на Баните е кандидат за кмет на общината

https://www.24chasa.bg/region/article/9458495 www.24chasa.bg
Павлин Белчев е издигнат от ПП „ГЕРБ“

Синът на кмета на родопската община Баните Милен Белчев, който почина от COVID-19 в края на месец ноември, е кандидат за кмет на частичните местни избори. Павлин Белчев е издигнат от ПП „ГЕРБ“. От същата партия баща му бе два мандата кмет на общината. През октомври с коронавирус почина и братът близнак на Белчев- Невен. Невен бе 22 години кмет на родното им село Оряховец.

Белчеви са еднояйчни близнаци, а майка им е жива.
Павлин Белчев е на 38 години, семеен с две деца. Магистър е по „Международни отношения“ към СУ „Св. Климент Охридски“, по „Право“ към ЮЗУ „Неофит Рилски” и по „Икономика“ към ВСУ „Черноризец Храбър“. Специализирал е „Международно право и международни отношения“ в Австрия и Гърция.
От 2008 г. работи в Министерство на земеделието, храните и горите, като последователно дейността му е била свързана с европейска интеграция и международни отношения, Световната търговска организация, проекти за популяризиране на български храни в ЕС и трети страни, регистриране на български храни със защитени наименования на ниво ЕС, участие в изготвяне на нормативни актове на национално и европейско ниво.
Частичните местни избори в Баните са на 28 февруари, а Павлин е първият кандидат за кмет, който Общинската избирателна комисия е регистрирала.