Димитровград отличи своите най-изявени спортисти за 2020 година

https://www.24chasa.bg/region/article/9459218 www.24chasa.bg

Община Димитровград, награди за поредна година личности, допринесли за развитието на спорта. Специалните награди на Община Димитровград за принос в областта на спорта на спортисти, треньори и отбор, чиято дейност е свързана с развитието и издигане на престижа на Общината за 2020 година бяха връчени от кмета на общината Иво Димов и Тодор Тодоров, председател на ПК „Образование, младеж и спорт” към Общински съвет. В заседателната зала на общинската администрация при спазване на всички противоепидимични мерки своите отличия получиха най-изявените треньори и спортисти от Димитровград.

Награда за „Дългогодишен принос в областта на спорта” бе присъдена на Петър Ташев за издигане и развитие на волейболния спорт в община Димитровград. Повече от 30 години Петър Ташев отдава на волейбола в Димитровград. Благодарение на него се създава женският волейболен отбор в града, който достига до вицешампионска титла на страната. Благодарение на спортната дейност на Петър Ташев се поставя и началото на детско-юношеската школа във волейбола в града.

„Отбор на годината” е мъжкият отбор по футбол на ФК „Димитровград-1947“. През изтеклата година отбора има 12 поредни мача без загуба, от които 8 победи и 4 равни мача. Футболистите на ФК „Димитровград-1947“ бележат забележителен ръст в класирането и от последно осемнадесето място в група „В”, отбора вече е четвърти в групата. Успехите идват след поемането на отбора от месец юни 2020г. от треньора Тодор Манев и помощникът му Деян Динев. Наградата с признателност и благодарност от името на всички футболисти, получи техният треньор Тодор Манев.

В категорията „Треньор на годината“ е избран Салим Салим, СКБ „Димитровград”, а негови подгласници съответно на второ и трето място са Димитър Димов от СК „Младост“ и Гочо Гочев,СК „Бугари”. Възпитаниците и на тримата треньори достигат най-високите върхове в спортните надпревари и достойно отвоюват първите места в категориите си.

Димитровград отличи своите най-изявени спортисти за 2020 година

При „Спортист на годината“ във възрастта над 18г. и тримата наградени са от Спортен клуб по борба „Димитровград”, които през изтеклата година успяха да участват и да отвоюват първи места на републикански и международни шампионати.

Димитровград отличи своите най-изявени спортисти за 2020 година

„Спортист на годината” за 2020г. е европейският вицешампион за кадети Георги Иванов, който в момента е на подготовка в Белмекен и не можа да присъства, за да получи лично своята награда. Второто място, заема Таня Тенева, класирала се единадесета при жените на Европейско първенство в Рим, Италия през февруари миналата година. Третият в категорията „Спортист на годината'2020” е Микяй Наим, постигнал тринадесето място на Световната купа за мъже в Белград, Сърбия. Микяй също е на подготовка в спортната база в Белмекен, от името на тримата наградите получи техният треньор Салим Салим.

Димитровград отличи своите най-изявени спортисти за 2020 година

Единадесет деца от шест спортни клуба бяха отличени в категорията „Спортист на годината“ – направление „детско-юношески спорт”: Диана Сарафова – СК „Младост“; Денис Наим - СКБ „Димитровград“; Владимир Мандалов – СКБ „Димитровград“; Александър Вакрилов – СК „Младост“; Теодора Тодорова – СК „Бугари; Виктор Янков – СК „Младост; Теодор Иванов – СК „Карате клуб Димитровград“; Рая Колева – СК „Булгари”; Адриан Тракелов – СК „Фаворит“; Жаклин Василева – Борислава Янева- СК”Вапцаров” /двойка по бадминтон/.

Димитровград отличи своите най-изявени спортисти за 2020 година

Отличените се излъчват от комисия, след проведена анкета сред спортната общественост, съгласно реда на Наредба 42 за символиката, отличията и наградите на Община Димитровград. Освен купи и грамоти наградите имат и своя левова равностойност.