Дрифтове унищожиха зелена зона в историческа местност край Свищов

https://www.24chasa.bg/region/article/9459258 www.24chasa.bg
Съсипаните зелени площи в местността Паметниците

Вандали са вилнели в местността Паметниците край Свищов, предават от общината. Унищожената зелена площ е констатирана след сигнал на граждани.

"Видимо на полянката до големия паметник са правени дрифтове с моторно превозно средство, което е довело да пълното унищожаване на тревната площ и нарушаване целостта на терена. За съжаление, безотговорната постъпка на лицето – нарушител ще лиши жителите и гостите на града за дълго време от игри и забавления на мястото, тъй като неговото възстановяване ще изисква много време и продължителни грижи", казват от местата администрация.

Ръководството на община Свищов изразява силно възмущение от вандалския акт в местността Паметниците и искрено разочарование от това, че усилията, които се полагат ежедневно за създаването на приветлива жизнена градска среда,  не се оценяват.

. През последните няколко години в община Свищов са ремонтирани, според нуждите и възможностите, голяма част от историческите и културни забележителности. Осъвременени са детските площадки и системно се поддържат в изряден вид зелените площи и парковите зони. Това изисква много усилия и ежедневен труд, които за повечето хора остават незабелязани, припомнят от общината.