Пропадна част от платното на пътя Рударци - Кладница

https://www.24chasa.bg/novini/article/9485886 www.24chasa.bg
СНИМКА: Pixabay

Пропадане подкопа част от платното при 4-ти километър на третокласния път III-1003 между селата Рударци и Кладница, съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура".

До този момент в района на участъка не е имало никакви индикации за свлачищни или други геодинамични процеси. Според първоначалните огледи, направени от експертите, обилните дъждове и снеготопенето през последните седмици са довели до преовлажняване, пропадане на банкета и на част от пътното платно.

Движението в района на 4-ти км е спряно. Превозните средства ще преминават по общинския път Драгичево - вилно селище "Делта Хил" - Кладница.

Около 9 км от третокласния път са в ремонт, започнал през миналата година, посочват от АПИ и допълват, че строителните дейности не са завършили и преди началото на зимата на отсечката е била положена временна пътна маркировка. При разработването на техническия проект за ремонт на отсечката не е имало никакви индикации за деформации в обхвата на пътното платно.

По-рано днес от пътната агенция съобщиха, че временно е ограничено движението по пътя Драгичево - Рударци - Кладница - Селимица, в участъка от км 4 до км 5, поради пропадане на платното за движение, като е предвиден обходен маршрут.