Спортният комплекс в кв. "Черно море" в Несебър вече използваем и нощем

https://www.24chasa.bg/region/article/9511115 www.24chasa.bg
Спортните площадки са окъпани в светлина нощем.

Спортните площадки и игрища в открития спортен комплескс в кв. "Черно море" в Несебър вече могат да се ползват и нощем. Това стана възможно след като общината монтира специално осветление. Целта е съоръженията да станат използваеми за по-продължително време особено през зимните месеци, когато денят е къс.

Общината планира на следващ етап да продължи да разширява парка на юг, където ще се оформи и зелена зона с пейки и детски площадки за най-малките.

Откакто е открит спортният парк се ползва активно от жителите на комплекс "Черно море"включително и от граждани от други части на града. Големият интерес към него се очакваше и още при планирането му залегна изграждането на зона за паркиране и велоалея с успоредна тротоарна лента. Всички те бяха изпълнени в кратък срок след обявяването на началото на строителството, което осигури възможно най-широк достъп до спортния обект.

В момента усилено се работи по съпътстващата помощна сграда.

Искаме да дадем възможност на гражданите на Несебър и особено на децата и младежите да бъдат физически активни чрез подсигуряване на оптимални условия за спорт и движение, казаха от кметството. В бюджета на общината за тази година са залегнали и средства за продължаване на изграждането на Закрита спортна зала на градския стадион и за проектни дейности на нов обект - скейт парк на северния склон на Новия град.