РЗИ-Пловдив ваксинира желаещи през уикенда, "зелените коридори" ясни в понеделник

https://www.24chasa.bg/region/article/9536775 www.24chasa.bg
Дани Каназирева

 Два кабинета за ваксинация на хора, желаещи да бъдат имунизирани без предварително записване, работят в РЗИ-Пловдив в събота и неделя. Само днес в тях вече са ваксинирали 80 души, утре РЗИ продължава работа, като всеки желаещ да бъде ваксиниран може да го направи от 9:00 до 16:00ч. Това съобщи областният управител и председател на ОКЩ Дани Каназирева.

Тя допълни, че в понеделник ще се реши кои ще са кабинетите на територията на цялата област и в Пловдив включително, които ще ваксинират всички желаещи и ще осигурят така наречените “зелени коридори”.

От днес вече и общопрактикуващите лекари в Пловдив започнаха да получават ваксини и също ще започнат да ги поставят на желаещи граждани.

В петък бяха ваксинирани близо 1600 желаещи на територията на цялата област, като в РЗИ работеха 7 кабинета. Кабинети работиха и в Раковски, Карлово, Асеновград, Първомай , МБАЛ “Иван Рилски”, УМБАЛ “Пловдив”, МБАЛ “Св. Пантелеймон”, ВМА Пловдив, както и в ДКЦ-тата на УМБАЛ “Пълмед” и УМБАЛ “Св. Георги” и общинските ДКЦ-та 1, 2 и 7.