Опашка от желаещи за ваксина се изви пред РЗИ-Пловдив (снимки)

https://www.24chasa.bg/region/article/9538489 www.24chasa.bg
Пловдивчани търпеливо чакат пред РЗИ

Пловдивчани се наредиха на опашка пред кабинетите на РЗИ в града, за да бъдат имунизирани. Цели семейства дойдоха за инжекция.

"Искаме да се предпазим от коронавируса. Вярваме в науката и не се притесняваме, че може да ни се случи нещо от ваксините. Напротив, разчитаме на тях, за да сме здрави. Не вярваме на никакви конспиративни теории", заявиха пред 24plovdiv.bg съпрузите Тодор и Моника. И търпеливо изчакаха реда си пред РЗИ.

Стоян Атанасов от "Кършияка", заяви, че за втори път се реди на опашка, след като в петък се е отказал заради големия наплив тогава на желаещи. Той добави, че след неговия пример и съседите му от блока ще дойдат да се боцнат.

" Работят 3 кабинета. Пускат по 10 души да чакат. Внимателни са, не усетих как ме боднаха", разказа 72-годишният Емил Борисов. Той дори попитал лекарката дали го е ваксинирала. "Майсторка съм", засмяла се тя. И го предупредила, че утре ще почувства леко втрисане, неразположение. Но това е нормално. Организмът по този начин реагира и дава имунен отговор.

"Реално за 1 час минах", уточни Борисов. Съпругата му щяла да се ваксинира след дни.

Този път пред РЗИ-Пловдив за разлика от петък нямаше нерви сред хората, а някои дори се шегуваха, че са избрали най-удачния ден за имунизация.

.