Опашки за ваксиниране в Пловдив, над 2300 са имунизирани през уикенда

https://www.24chasa.bg/region/article/9540316 www.24chasa.bg

"За 3-те дни работиха имунизационни кабинети в 19 лечебни заведения, както и в РЗИ-Пловдив. Струпването на хора беше овладяно в бързи срокове, днес предстои довършване на хората, които са записани в 1-ва фаза - медицински специалисти, фармацевти, стоматолози, първа игла имаме да прилагаме и на преподаватели от учебните заведения. През почивните дни нямаше хора, които не успяха да се ваксинират, имунизирахме всички, които бяха дошли в РЗИ-Пловдив. Раздадени са ваксини и на общопрактикуващите лекари. Нека всички, които желаят да се включат в зелената вълна, да се възползват от правото си, да се свържат с личните лекари и да се имунизират", допълни д-р Сийка Димчева пред БНТ. 

По план продължава ваксинирането на хората и в големите предприятия в Пловдив.

"В петъчния ден имахме 3 екипа, които извършиха имунизации в 5 предприятия на място, така наречената работа на терен, нямаше никакъв проблем. Нашето желание е тогава, когато има желаещи и е невъзможно да бъде прекъснат производственият процес в самото предприятие, служителите ще бъдат имунизирани на място. Очакваме "Астра Зенека", ще бъде в достатъчни количества, имаме налични количества и Пфайзер, но са предназначени за избирателните комисии. Тук логиката е, че това е ваксината с най-кратък срок между първа и втора игла", добави д-р Сийка Димчева.

По думите й в петъчния ден са били имунизирани част от хората от изборния процес.

"Гражданите ще могат да избират между различните ваксини, но това няма да се случи в следващите дни. Освен в град Пловдив, местата за имунизиране извън града са Медицински център Карлово, Медицински център Света Елисавета в Раковски, болницата в Асеновград и болницата в Първомай", каза още д-р Сийка Димчева.

23 имунизационни пункта приемат желаещите да се ваксинират в Пловдив, всяка събота и неделя има и дежурни кабинети.