Херо Мустафа посети Кърджали - града с най-много US символи

https://www.24chasa.bg/region/article/9542317 www.24chasa.bg
Посланикът на САЩ в България Херо Мустафа се срещна днес с кмета на Кърджали д-р инж. Хасан Азис и екипа му. Снимки: Община Кърджали

Посланикът на САЩ в България Херо Мустафа посети днес Кърджали. В рамките на визитата си се срещна с кмета на общината д-р инж. Хасан Азис и екипа му, съобщиха от пресцентъра на общинската администрация.

В хода на разговорите е станало ясно, че Кърджали е един от градовете в България с най-много символи на Америка и това се дължи на дългогодишните добри контакти с побратимената община Елхарт, щата Индиана в Америка. Сред тези символи са Дружеството "Приятели на САЩ", новопостроена улица, именувана " Джордж Вашингтон", реализиран частен проект "Пентагон" - комплекс с офиси и жилища, дългогодишната традиция всяка година в Кърджали месец февруари да се отбелязва с различни мероприятия като "Месец на Америка" и др., е отбелязал кметът на Кърджали.

Той е запознал посланика с развитието на Кърджали, промяната в икономическата структура на района. Преди 15-20 г. основен поминък тук е бил тютюнопроизводството, сега се произвеждат части за над 40 модела автомобили, е подчертал д-р инж. Азис.

Херо Мустафа посети Кърджали - града с най-много US символи

Херо Мустафа е изразила готовност за работа с общината по бъдещи съвместни инициативи в различни сфери и за активизиране на контактите между американския и местен бизнес за привличане на инвестиции в Кърджали.

Херо Мустафа посети Кърджали - града с най-много US символи

Визитата на посланика на САЩ се осъществи в рамките на "Февруари - Месец на Америка", който се организира съвместно от Дружество "Приятели на САЩ", Посолството на САЩ и Община Кърджали.