От днес в Плевен се отваря денонощен имунизационен кабинет

https://www.24chasa.bg/region/article/9544894 www.24chasa.bg
Ваксинация СНИМКА: РОЙТЕРС

В Плевен от днес се отваря денонощен имунизационен кабинет за поставяне на ваксини срещу COVID-19, съобщи за БТА д-р Ирина Джикова от Регионалната здравна инспекция /РЗИ/.

Пунктът е на територията на университетска болница "Д-р Георги Странски" и се разкрива на основание решение на Министерски съвет и писмо на министъра на здравеопазването, посочи тя.

Както БТА вече съобщи РЗИ - Плевен увеличи и броя на дневните имунизационни кабинети - 10 са отворени в работните дни на седмицата, 7 - в почивните дни. От понеделник до петък приемат желаещи пет болници в Плевен /от 14.00 до 18.00 ч./- "Д-р Георги Странски", "Св. Марина" /местност "Русково бърдо"/, "Авис Медика" /парк "Кайлъка"/, "Сърце и Мозък", "Св. Панталеймон" /ж.к."Дружба"/. В работните дни са отворени пунктове в пет общински центрове /от 14.00 до 18.00 ч./ - Левски, Белене, Кнежа, Гулянци и Червен бряг.

В почивните дни работят кабинети от 10.00 до 16.00 ч. на седем места - "Сърце и мозък" и "Свети Панталеймон" в Плевен, и в Левски, Белене, Кнежа, Гулянци и Червен бряг, уточниха от РЗИ.