Голямо количество контрабанден текстил спряха на ГКПП "Видин"

https://www.24chasa.bg/region/article/9545483 www.24chasa.bg
Снимки: АМ

Точно 18 697 контрабандни текстилни изделия задържаха митнически служители в района на ГКПП Дунав мост-2 при Видин. Товарна композиция, състояща от влекач с полуремарке, пътувала в посока изход от страната през Дунав мост-2. Върху полуремаркето била поставена турска митническа пломба.

Водачът на МПС представил документи, в които било отразено превозване на строителни материали. Мъжът обяснил, че не присъствал на товаренето на стоката и получил документите от турската фирма - изпращач.

При външния оглед на превозното средство и последвала щателна митническа проверка митническите служители установяват, че под брезента на ремаркето, по дължината на каросерията - от пода до тавана, са изградени стени от изолационни пана. Зад тях, наред със строителни материали, били открити множество кашони без обозначителни знаци с обувки, чанти, дрехи, в това число якета, спортни екипи, тениски, бельо, детски стоки и други. Всички те били щамповани с фигуративни изображения и надписи на известни търговски марки.

Стоките не са били декларирани, нито са били описани в документите за превоз. По първоначални данни стоката била предназначена от Турция към потребителите в Европейския съюз – Германия и Франция.

Разследването по случая продължава. Под ръководството на Окръжната прокуратура във  Видин се води разследване по образувано досъдебно производство за извършеното престъпление.