Георги Георгиев-Гецата: Да, приех да съм 4-и в листата на БСП в Пловдив

https://www.24chasa.bg/region/article/9545520 www.24chasa.bg
Георги Георгиев-Гецата

"Да, така е. Приех номинацията. Всичко стана много бързо". Така футболната легенда и съотборник на Христо Стоичков Георги Георгиев-Гецата коментира пред 24plovdiv.bg новината, че е на 4-о място в листата на БСП в Пловдив.

Както по-рано съобщхме, освен той в червените листи, но в софийски райони са Емил Велев-Кокала и Христо Марашлиев. Те, както и Гецата са от гражданската квота.

Пловдивчанинът вече приема поздравления от приятели и привърженици. "Честито, стягаш ли костюмите за парламента", насърчават го те. Той им отвръща с думите: "Все още е рано".

Шансовете на Гецата за депутат обаче не са за подценяване, тъй като прогнозите са, че БСП ще вкара поне трима в Народното събрание от Пловдив. Водач е лидерката Корнелия Нинова, втори е проф. Иво Христов, третото място още не е окончателно утвърдено, а четвърти е Георги Георгиев. Ако Нинова предпочете да влезе в парламента от софийската листа, където също е водач, това означава, че бившият футболист ще търка депутатската банка. 

 Прочутият състезател започва кариерата си в пловдивския Марица, преминава в Ботев, след това в ЦСКА и френския Мюлюз. С националния отбор на България играе на Световното първенство в САЩ 94, където "трикольорите" постигнаха най-големия успех в историята на българския футбол - четвърто място. След края на активната си състезателна дейност става президент на Марица, после и спортен директор на ЦСКА.