Заради коронавируса бе затворен Домашният социален патронаж в Тервел

https://www.24chasa.bg/region/article/9545723 www.24chasa.bg
СНИМКА: Pixabay

Домашният социален патронаж в град Тервел преустановява работа от утре до 9 март, включително, съобщават от община Тервел.

Причината е установено днес заразяване с коронавирус на шестима души от персонала на звеното (петима работници в кухнята и един шофьор) и карантинирането на втори шофьор, в чието семейство има заразен.

Шест души от персонала на патронажа са с отрицателни тестове. Те ще формират група, която ще продължи да работи само за потребителите на проект „Топъл обяд“, които са 70.

Кухненският блок на Домашния социален патронаж е дезинфекциран.

Спирането на работата му ще засегне 207 души, които са потребители на услугата – 144 от тях са от град Тервел, а останалите са от селата Кочмар, Безмер, Попгруево, Жегларци, Божан, Орляк и Полк. Савово.

В нормален режим засега продължават да работят патронажите в селата Нова Камена, Коларци и Зърнево, които осигуряват храна на общо 104 души от 10 села.

Звеното „Патронажна грижа“ продължава да изпълнява доставки на храни и лекарства по заявка и с лични средства на болни, карантинирани и хора от рисковите групи, уточняват от общинската администрация.