Топфутболисти посрещнаха Нинова в Пловдив

https://www.24chasa.bg/region/article/9549262 www.24chasa.bg
Футболистът Любомир Корадов се ръкува с Корнелия Нинова в Пловдив. До него е Георги Георгиев-Гецата, който е четвърти в листата. Снимка: Авторът

Пренаредихме листата в града, защото имаше нарушения, отговори лидерката

Легендарните футболисти Георги Георгиев-Гецата и Любомир Корадов, които са на 4-о и 10-о място в листата на БСП в Пловдив, посрещнаха своята водачка Корнелия Нинова. Тя пристигна в града на тепетата за среща с местни активисти, за да обсъдят предстоящите избори.

"Дойдох да се видя с наши членове и симпатизанти. Все пак аз съм водач на листата на БСП в Пловдив. Тази среща даже малко закъсня, трябваше да а направим преди няколко дни", заяви пред "24 часа" Нинова. С нея бяха депутатите Иван Ченчев и Манол Генов, който пък води листата на БСП в Пловдив-област.

"Разчитаме на новите имена в пловдивската листа да привлекат повече избиратели", каза председателката. Тя обясни, че кандидат-депутатският списък е бил пренареден, защото са били извършени нарушения.

"Отказаха се хора, които бяха номинирани", посочи тя, но не спомена имена.

С решение на Изпълнителното бюро третото място в листата на БСП за Пловдив заема Иван Петков-Бебето.

Попитана колко депутати очаква да има БСП в следващия парламент, Нинова отговори, че политиката не е само цифри. "Естествено, очакваме да сме първа политическа сила", каза тя.