Строят новата детска градина във Велико Търново въпреки пандемията

https://www.24chasa.bg/region/article/9549272 www.24chasa.bg
Новата детска градина "Шареният замък"

Продължава строителството на новата детска градина "Шареният замък" в кв. "Зона Б" във Велико Търново. Инвестициите в средата за обучение и възпитание на малките великотърновци са водещ приоритет в програмата за управление на кмета Даниел Панов и екипа му и въпреки пандемията се изпълняват, уверяват от пресцентъра на общината.

Работи се по вертикалното планиране и оформяне на дворното пространство, изграждането на оградата. Това наложи премахването на пет борови дървета, попадащи в обсега на сградата и нейния фундамент. "Те са с голяма височина и част от тях попадат в строителното петно на оградата, а останалите са със силно засегната и намалена коренова система, поради което представляват непосредствена опасност за гражданите", уточняват от местната управа.

Новата детска градина в кв. "Зона Б" е първата, която се строи във Велико Търново от 40 години насам. Средства за етапите бяха осигурени от правителството и по Програмата за изграждане, пристрояване, надстрояване и реконструкция на детски ясли, детски градини и училища 2020-2022 на Министерството на образованието и науката.