Спасиха живота на 14-годишно момче, наръгано с нож от свой приятел в Пещера

https://www.24chasa.bg/region/article/9549675 www.24chasa.bg
МБАЛ-Пазарджик. СНИМКА: Гугъл стрийт вю

Хирурзи от МБАЛ-Пазарджик спасиха живота на 14-годишно момче, което е било наръгано с нож от свой приятел в Пещера, съобщиха от областната болница.Пострадалото момче е било докарано в Спешното отделение на болницата около 18 ч. във вторник.

„Детето постъпи при нас с прободна рана в областта на шията, с травматични наранявания и пневмоторакс. Касае се за проникващо нараняване в гръдната клетка. Трябваше да реагираме бързо, защото имаше опасност за живота му“, разказа д-р Муса Дурльов, който е част от екипа, извършил животоспасяващата операция.

Детето е извадило голям късмет, смятат лекарите. Ако острието на ножа беше засегнало подключичната артерия, която се намира на по-малко от половин сантиметър от мястото на нараняването, то нямаше да оцелее, категорични са хирурзите.

Момчето е било наръгано с нож от свой 16-годишен приятел в ромския кв. "Луковица" в Пещера, съобщи говорителят на полицията Мирослав Стоянов. Пострадалият е бил на гости на нападателя си, който, след като го наръгал с ножа, е избягал.

По-късно извършителят на опита за убийство е открит и задържан.